Sportief Oegstgeest

Tijdens de vierde Oegstgeest in Beweging in Corpus op 10 februari 2014 bracht het Dorpslab samen met partner Sportcafé Oegstgeest heel sportief Oegstgeest in beeld. Met ruim 450 bezoekers werd het een groot succes. Bij die gelegenheid waren ook diverse sportorganisaties aanwezig op de informatiemarkt in de lounge van Corpus. Voor wie niet in de gelegenheid was deze editie te bezoeken of graag terugblikt staat hieronder een overzicht.

Veel dank aan ons fotografenteam: Wil van Elk en Monique Shaw.

Aspire

AspireAspire is een nieuwe calorie-reducerende softdrink; suiker- en calorievrij. De unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten draagt bij aan een gezondere levensstijl. De Oegstgeester distributeur geeft ter plekke uitleg.
meer info >>

Avondvierdaagse en Paashaaswijkloop

Avondvierdaagse en PaashaaswijkloopZo’n 350 lopers nemen elk jaar deel aan deze loop op Tweede Paasdag. Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel en Loopgroep Oegstgeest zorgen telkens voor een groen parcours van twee, vijf, tien en vijftien km.

Ruim vierhonderd wandelaars lopen elk jaar mee met de Avondvierdaagse van Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel. Niet alleen hele klassen, maar ook individuen nemen deel aan dit gezellige wandelevenement.

Burgemeester Els Timmers-Van Klink

Burgemeester Els Timmers-Van KlinkVanwege het naderende vertrek van Burgemeester Els Timmers-Van Klink werd zij namens sportief Oegstgeest in het zonnetje gezet. Wil van Elk overhandigde haar een hilarische foto met een weigerend startpistool. Voor de gelegenheid mocht ze op de avond nogmaals knallen.

Compassion

CompassionDe Oegstgeestse Eleonora van Mameren gaat een mountainbiketocht van 120 km. in Oeganda rijden om arme moeders, kinderen en studenten te ondersteunen. Deze Muskathlon wordt georganiseerd door Compassion.

Corpus

CorpusHet Corpus Congress Centre is een unieke en aansprekende locatie voor een groot- of kleinschalig evenement, conferentie, congres of symposium. Maar ook een beurs, vergadering, borrel, diner of feestavond komt goed tot zijn recht.
meer info >>

Dorpslab Oegstgeest

Dorpslab OegstgeestTijdens de vierde Oegstgeest in Beweging in Corpus op 10 februari 2014 bracht het Dorpslab samen met partner Sportcafé Oegstgeest heel sportief Oegstgeest in beeld. Wil van Elk van het Dorpslab praat de 450 aanwezigen bij over de verbindingskracht van het Dorpslab.
meer info >>

EHBO Vereniging Oegstgeest

EHBO Vereniging OegstgeestWie wil weten wat te doen bij een (sport)ongeval en wat juist niet, volgt een opleidingscursus bij EHBO-vereniging Oegstgeest. Al sinds 1941 verzorgen zij deskundige cursussen op maat, ook op aanvraag.
meer info >>

Jenergy

JenergyBij sportschool Jenergy van Jenny Gaidoukevitch in de Clusiushof (opening 1 maart 2014) kunnen sporters onder andere groepslessen volgen in (kick)box, spinning en ‘total body’, maar men kan er ook fitnessen of dansles volgen.
meer info >>

Oegstgeester Courant

Oegstgeester CourantTer gelegenheid van deze editie van Oegstgeest in Beweging bracht de Oegstgeester Courant een speciaal sportkatern uit in het hart van de krant. Tevens reikte hoofdredactrice Willemien Timmers de Persprijs uit aan Biljartcentrum Oegstgeest.

Poldercross

PoldercrossDit evenement met renners (en kruipers) over het land door de sloten van de Elsgeester polder trekt jaarlijks meer dan vijfhonderd deelnemers. Start is in 2018 van Flora-veilingterrein verlegd naar het parkeerterrein tegenover de Groen Kerk; einde altijd Boerhaaveplein met een feest.

Politiek Oegstgeest

Politiek OegstgeestTijdens de avond was er ook een debat met de lijsttrekkers over hun visie over sport in Oegstgeest. Dit debat werd gepresenteerd door Esther Peters.

Rabobank Wensenfonds

Rabobank WensenfondsHet Wensenfonds is een fonds van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest dat jaarlijks geld beschikbaar stelt om (niet-commerciële) wensen van inwoners uit deze plaatsen in vervulling te laten gaan.

Right to Play

Right to PlayRight to Play is een internationale organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Voor veel kinderen is dit niet vanzelfsprekend, terwijl sport en spel onmisbaar zijn in hun ontwikkeling.

Roelant Oltmans Fonds

Roelant Oltmans FondsGetalenteerde sporters of verenigingen uit Oegstgeest, die graag naar de top willen maar een handje geholpen moeten worden met een financiële bijdrage, kunnen een beroep doen op het Roelant Oltmans Fonds.

Rotary Oegstgeest-Rhijngeest Sportfonds

Rotary Oegstgeest-Rhijngeest SportfondsRotary Oegstgeest-Rhijngeest heeft een fonds in het leven geroepen ter ondersteuning van kinderen in Oegstgeest die, door de financiële situatie waar hun ouders zich (tijdelijk) in bevinden, niet (meer) kunnen sporten.

Sportfondsen Oegstgeest

Sportfondsen OegstgeestZwembad Poelmeer is onderdeel van Sportfondsen en beschikt over een recreatie-, een instructie- en een wedstrijdbad, jetstreams, whirlpool, glijbaan, Turks stoombad, zonnebanken, en een ligweide en gezellige horeca.

Sportschool Rob van der Hoorn

Sportschool Rob van der Hoorn biedt al ruim dertig jaar sportcursussen aan voor jong en oud, beginners en gevorderden. Kom langs voor onder meer judo, aikido, yoga, aerobics, conditietraining, shiatsu stretch en tai chi.

Springkussenfestival

SpringkussenfestivalAls afsluiting van de zomervakantie heeft stichting Zomerfestival Oegstgeest t/m 2014 verscheidene keren het energieke Springkussenfestival georganiseerd. Vanaf 2015 is het dit festival opgevolgd door het Gouwe Springkussenfeest.
meer info >>

WeRun4All

WeRun4AllDe leden van WeRun4All hebben maar één doel: Zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Zij nemen deel aan de bijzondere estafetteloop van meer dan vijfhonderd km. van Parijs naar Rotterdam.

Wout Bergers Sport

Wout Bergers SportWout Bergers Sport is een gerenommeerde sportwinkel en richt zich vanuit haar filialen al decennia lang op sportend Oegstgeest, onder meer met clubkleding voor Oegstgeester verenigingen.