Expat Centre genomineerd voor prijs

Expat Centre genomineerd voor prijsExpat Centre Leiden is een van de vijf finalisten voor de Verkiezing Publiek-Private Samenwerking 2018 die wordt georganiseerd door Stichting CLOK. Zie het filmpje op Interne waar het Expat Centre zichzelf presenteert.

Initiatiefwijzer Gemeente Oegstgeest

De online Initiatiefwijzer komt voort uit het onderzoek naar burgerinitiatieven van de Rekenkamercommissie van de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg. Het biedt een rijke inventarisatie van initiatieven en lessen in termen van stimulansen en blokkades waar initiatiefnemers mee te maken hebben bij de realisatie van een initiatief. Alle gepresenteerde initiatieven zijn verhalen van de initiatiefnemers zelf. De initiatiefwijzer van de gemeente Oegstgeest staat online.

Subsidie aanvragen voor 1 september

Bent u een stichting, vereniging of een particulier? En wilt u een activiteit organiseren die bijdraagt aan onze maatschappelijke doelen binnen het sociale domein? Of wilt u als vereniging of instelling oud papier inzamelen? En kunt u het niet helemaal zelf betalen? Dan kunt u subsidie aanvragen via de website van de gemeente.

Oegstgeest actief in Focus

Oegstgeest actief in FocusDe gemeente Oegstgeest, maar ook Dorpsmarketing Oegstgeest, doet volop mee in de Leidse regio. Lees het maar in de Focus.

Ivonne Janka publiekswinnaar bij Slotevent Startup Track vitaliteit

Ivonne Janka publiekswinnaar bij Slotevent Startup Track vitaliteitIvonne Janka wil een zorgboerderij beginnen. "Op de boerderij/kwekerij wil ik graag zinvolle dagbesteding organiseren voor mensen met een zorgindicatie, bijvoorbeeld met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Maar ook iemand met een burn-out is van harte welkom; ik sluit niemand uit." Zie haar interview op de website van Centrum voor Vitaliteit. Zij werd verkozen als publiekswinnaaar tijdens het slotevent.

Sparren met ervaren ondernemer

Sparren met ervaren ondernemerDe Stichting Ondernemersklankbord houdt inloopspreekuur voor ondernemers in het Leids Handelshuis (boven de VVV), Stationsweg 26-28 in Leiden. Meer informatie: www.ondernemersklankbord.nl.

Economie071 nieuws

Economie071 nieuwsWil je iets meer weten over de Economische Agenda van de Leidse regio, lees dan de PDF van Focus.

Verrijk je buurt

Verrijk je buurt"Fonds 1818 viert feest in 2018", meldt Cultuur Fonds Oegstgeest (CFO). Het Fonds 1818 bestaat tweehonderd jaar en stelt een enorm vermogen beschikbaar voor een groot project met de naam Verrijk je buurt. De missie is: wel tweehonderd buurtinitiatieven stimuleren. Iedereen kan een aanvraag indienen. Heb je een goed idee voor jouw buurt, maar geen idee hoe je begint? Fonds 1818 helpt om je idee om te zetten in een plan. In de eerste helft van 2018 worden inspiratiecafés georganiseerd, ook in Oegstgeest. Leuk en leerzaam voor iedereen die rondloopt met een goed idee en er nu ook écht werk van wil maken. Projectleider is Marjet van Os, bereikbaar via verrijkjebuurt@fonds1818.nl of tel. 06 12 44 06 75. Cultuurfonds Oegstgeest vindt 'Verrijk je buurt' een prachtig project en helpt graag mee om het bekend te maken. Folders zijn verkrijgbaar bij de secretaris van CFO.

ASC en Zwembad werken samen

ASC en Zwembad werken samenZwembad Poelmeer en ASC gaan samenwerken.

Lees meer over deze mooie samenwerking op de website van ASC.

Gedichtenwedstrijd Jan Wolkers

Gedichtenwedstrijd Jan WolkersHet Cultuur Fonds Oegstgeest geeft een nieuwsbrief uit. In de versie van februari 2018 meldt het fonds: Op 21 maart (redactie: de dag van de gemeenteraadsverkiezingen) is de prijsuitreiking van de gedichten die basisschoolleerlingen hebben gemaakt. Juryleden Frans Terken, Ronald da Costa en Mariet Lems bepalen de winnende gedichten uit de 180 inzendingen. Speciaal voor dit onderdeel van de Jan Wolkersactie maakte Huis van Gedichten uit Den Haag een introductiefilmpje over Oegstgeests meest bekende schrijver. Het filmpje staat op Internet bij: https://youtu.be/qtZwq8v48fw.

Dorpsmarketing gaat door met Oegst!

Dorpsmarketing gaat door met Oegst!Dorpsmarketing Oegstgeest, met de nieuwe dorpsmarketeer Agnes Kerckhoffs, neemt Oegst! over van Dorpslab en gaat door met de Uitagenda voor Groot Oegstgeest. De teller staat ruim boven de twaalfduizend vermeldingen. Zie het bericht in de Oegstgeester Courant.

Oegst!Live wordt jaarlijks evenement

Oegst!Live wordt jaarlijks evenementDorpsmarketing, Cultuurfonds en Rabobank houden op 5 februari 2018 voor de eerste keer het evenement Oegst!Live. Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement waar diverse organisaties uit Oegstgeest kenbaar maken wat zij het komende jaar in petto hebben.

De Rabobank maakt tijdens het evenement haar donaties uit het Wensenfonds bekend.

Voor Oegst!Live zijn de leden van de Rabobank, partners van Dorpsmarketing Oegstgeest en donateurs van het Cultuurfonds uitgenodigd. Daarnaast nodigen de organiserende partijen de lezers van de Oegstgeester Courant van harte uit bij Oegst!Live aanwezig te zijn en zich op inspirerende wijze te laten informeren over de evenementen die dit jaar op de Oegst! kalender te vinden zijn. Deze kalender vindt u iedere week in de Oegstgeester Courant.

Dit jaar wordt Oegst!Live georganiseerd in het clubhuis van ASC op het sportpark Overveer aan de Abtspoelweg 21 in Oegstgeest. Na afloop is er een borrel en is er de mogelijkheid kennis met te maken en van gedachten te wisselen met de organisatoren van Oegst!Live.

Oegstgeest heeft nieuwe Dorpsmarketeer

Oegstgeest heeft nieuwe DorpsmarketeerHet bestuur van de stichting Dorpsmarketing Oegst­geest heeft Agnes Kerckhoffs (37) per 1 december aangesteld als de eerste dorpsmarketeer van Oegst­geest. Zie het bericht in de Oegstgeester Courant.

OEGSTGEEST DOET! HET MAGAZINE VOOR EN DOOR VRIJWILLIGERS VAN OEGSTGEEST

Bij de Oegstgeest Courant van woensdag 7 september 2016 was het magazine Oegstgeest doet! bijgevoegd. De digitale versie van het magazine over vrijwilligerswerk is in te zien via:
Dit magazine is uitgebracht door de gemeente Oegstgeest in nauwe samenwerking met het Dorpskrachtteam van het Dorpslab Oegstgeest.

Symposium Dorpsmarketing in het journaal van Unity TV

Symposium Dorpsmarketing in het journaal van Unity TVLisette Schouten doet namens Unity TV in beeld en geluid verslag van het druk bezochte symposium in Corpus over dorpsmarketing Oegstgeest. Een mooie impressie van een avond die in alle opzichten als zeer positief is ervaren.

[Klik hier om de nieuwsuitzending van Unity TV (item start op 4:00) van 28 oktober 2015 terug te kijken.]

Leids Nieuwsblad

Leids NieuwsbladMet enige vertraging doet het Leids Nieuwsblad verslag van het symposium over Dorpsmarketing en plaatst - wat het Dorpslab betreft nog te vroeg - een kanttekening op financieel vlak. Het symposium had tot doel duidelijk te krijgen of en zo ja hoe dorpsmarketing vorm te geven. Terecht constateert Joep Derksen van het Leids Nieuwsblad dat er daaromtrent veel ideeën zijn en de animo voor dorpsmarketing enorm groot was.

[Leids Nieuwsblad, woensdag 4 november 2015]

Oegstgeest is niet dat kleine Gallische dorpje

Oegstgeest is niet dat kleine Gallische dorpjeVanaf de perstafel tijdens het dorpsmarketingsymposium in Corpus vooralsnog niets anders dan positieve geluiden. Zo ook journalist Tim Korenhoff die in het Leidsch Dagblad verslag doet van de avond en Lucien Geelhoed van het Dorpslab een aantal keren quote over de eensgezinde uitkomst van de avond.

[Leidsch Dagblad, donderdag 29 oktober 2015, katern Leiden en omgeving]

Welkom (terug) in Oegstgeest

Welkom (terug) in OegstgeestEric Kijkuit schrijft naar aanleiding van de voorbeschouwing op het symposium van 27 oktober 2015 een artikel in de Oegstgeester Courant. Aan bod komen wethouder Wendelien Tönjann en Dorpslab-voorzitter Joost van der Luit.

[Oegstgeester Courant, woensdag 14 oktober 2015]

Dorpsmarketing Oegstgeest komt in stroomversnelling

Dorpsmarketing Oegstgeest komt in stroomversnellingLeidsch Dagblad journalist Tim Korenhoff schrijft in het regionale dagblad over de stroomversnelling rondom dorpsmarketing voor Oegstgeest. Dorpslab-voorzitter Joost van der Luit is in dit artikel duidelijk over het belang van het symposium op 27 oktober aanstaande in Corpus. In aanloop naar deze avond blikte hij in het gemeentehuis met wethouder Wendelien Tönjann alvast vooruit op het programma.

Dorpsmarketing bij Unity TV Nieuws

Dorpsmarketing bij Unity TV NieuwsLeendert Beekman van Unity TV interviewde Dorpslab-voorzitter Joost van der Luit en wethouder Wendelien Tönjann over het nieuwe en nog een onbekende concept van dorpsmarketing voor Oegstgeest. De voorzitter doet een duidelijke oproep om naar het symposium te komen en dan vooral ook vooraf het plan van aanpak te lezen.

[Klik hier om de nieuwsuitzending van Unity TV (item start op 5:20) van 8 oktober 2015 terug te kijken.]

Gemeenteraad Oegstgeest

Gemeenteraad OegstgeestHet Dorpslab had de primeur: de gemeenteraad van Oegstgeest hield 1 oktober 2015 voor het eerst een beeldvormende commissievergadering. Deze vergadering was geheel gewijd aan dorpsmarketing en te gast was Lucien Geelhoed van het Dorpslab. De ruim anderhalfuur durende vergadering - vrijwel volledig ingevuld door de presentatie van het Dorpslab - is integraal terug te kijken op de website van de gemeente. Het plan van aanpak werd onder begeleiding van wat terechte nuanceringen raadsbreed zeer goed ontvangen en de sneak preview van 'Oegstgeest The Movie' ontlokte de raadsleden een spontaan applaus.

[Klik hier om de beeldvormende commissievergadering van 1 oktober 2015 terug te kijken.]

Aan tafel bij Leendert

Aan tafel bij LeendertIn de uitzending van 18 september 2015 van 'Aan tafel bij Leendert' op Unity TV waren wethouder Wendelien Tönjann (economie) en Lucien Geelhoed van het Dorpslab te gast. Het gesprek had als onderwerp het 85-pagina's tellende dossier Dorpsmarketing Oegstgeest en het symposium dat door de gemeente samen met het Dorpslab in het verlengde hiervan op 27 oktober gehouden zal worden in Corpus Congress Centre.

[Klik hier om het programma 'Aan tafel bij Leendert' van 18 september 2015 terug te kijken.]

Save the date! 27 oktober symposium Dorpsmarketing

Save the date! 27 oktober symposium DorpsmarketingOp de gemeentepagina van de Oegstgeester Courant (Week 37) staat een eerste vooraankondiging van het symposium Dorpsmarketing dat op 27 oktober 2015 in Corpus Congres Centre gehouden zal worden. Aanmelden voor het symposium kan door te mailen naar symposium@dorpslab.nl

Terug naar Oegstgeest, ook al ben je hier nog nooit geweest

Terug naar Oegstgeest, ook al ben je hier nog nooit geweestLucien Geelhoed van het Dorpslab - poserend voor Kasteel Endegeest, wijzend naar het beeld van Descartes - doet in een uitgebreid artikel op de voorpagina van de Oegstgeester Courant kond van het plan van aanpak voor Dorpsmarketing. Het tweede deel van het artikel is in het bericht hieronder te lezen.

[Oegstgeester Courant, woensdag woensdag 22 juli 2015]

(vervolg artikel 22 juli 2015)

(vervolg artikel 22 juli 2015)Het vervolg van het artikel op de voorpagina van de Oegstgeester Courant naar aanleiding van het plan van aanpak Dorpsmarketing.

[Oegstgeester Courant, woensdag woensdag 22 juli 2015]

Unity TV maakt samen met Dorpslab een rondje langs de parels van Oegstgeest.

Unity TV maakt samen met Dorpslab een rondje langs de parels van Oegstgeest.Oegstgeest is al jaren geleden op de kaart gezet door Jan Wolkers met zijn boek 'Terug naar Oegstgeest'. De reportage laat zien dat Oegstgeest een fantastisch dorp is om in te wonen, te werken en met elkaar in verbinding te zijn. De vele Oegstgeester parels komen in de uitzending naar voren.

[Klik hier om de uitzending van Unity TV van 8 juli 2015 terug te kijken.]

Dorpskracht bij Unity TV Nieuws

Dorpskracht bij Unity TV NieuwsIn de nieuwsuitzending van 12 augustus 2015 praat Rob Bergers van het Dorpslab de kijkers uitgebreid bij over de actuele ontwikkelingen rondom Dorpskracht.net.

[Klik hier om de uitzending van Unity TV van 12 augustus 2015 terug te kijken.]

Leuke impressie van 'Vrijwilligers in de spotlights' op Unity TV

Leuke impressie van 'Vrijwilligers in de spotlights' op Unity TVBekijk de impressie van 'Vrijwilligers in de spotlights' van de 6e Oegstgeest in beweging op 1 juni op Unity TV.

[Klik hier om de uitzending van Unity TV van 2 juni 2015 terug te kijken.]

Zie ook de Oegstgeester Courant van 3 juni 2015

Ivonne Janka vertelt alles over 'Vrijwilligers in de spotlights' op Unity TV

Ivonne Janka vertelt alles over 'Vrijwilligers in de spotlights' op Unity TVBekijk het interview met Ivonne Janka van het Dorpslab op Unity TV en kom alles te weten over de komende enerverende editie van Oegstgeest in beweging op 1 juni 2015.

[Klik hier om de uitzending van Unity TV van 8 mei 2015 terug te kijken..]

Dorpskracht zet alle vrijwilligers in de spotlights

Dorpskracht zet alle vrijwilligers in de spotlightsDe zesde editie van Oegstgeest in Beweging wordt gehouden op 1 juni. in het Dorpscentrum aan de Lijtweg dat zelf ook in de schijnwerpers staat. Zo begint in de Oegstgeester Courant een artikel waarbij Menno Nieuwenburg en Ivonne Janka van het webcare team van www.dorpskracht.net enthousiast aan het woord komen.

[Oegstgeester Courant, woensdag 11 maart 2015]

Start Sportfederatie Oegstgeest

Start Sportfederatie OegstgeestDe voorpagina van de Oegstgeester Courant bracht groot het nieuws van de start van de Sportfederatie Oegstgeest. Tijdens de vergadering waarop dit besloten werd was ook het Dorpslab te gast met een missie: de promotie van het dorp en al het goeds wat het te bieden heeft. Waaronder dus ook sport, want daarin excelleert Oegstgeest als het gaat om participatiegraad. Dorpslab is de trekker van Dorpsmarketing en is druk doende een plan van aanpak te schrijven over hoe hier invulling aan te geven.

[Oegstgeester Courant, woensdag 4 maart 2015]

Iets voor elkaar doen: het kan!

Iets voor elkaar doen: het kan!De gemeentepagina van Oegstgeest in de Oegstgeester Courant zal regelmatig attenderen op Dorpskracht. In dit eerste blok komen een aantal voorbeelden van oproepen die op Dorpskracht.net te vinden zijn aan bod. De website is het digitale startpunt voor alle dorpsgenoten die een oproep willen doen en zich als vrijwilliger willen inzetten voor een ander.

[Oegstgeester Courant, woensdag 4 maart 2015]

Kandidaten gezocht voor zesde editie van Oegstgeester Pluim

Kandidaten gezocht voor zesde editie van Oegstgeester PluimGrappig om te zien hoe uit het niets nieuwe tradities worden geboren bij het Dorpslab. De verrassende titel boven het artikel van Tim Korenhoff in het Leidsch Dagblad zou de Oegstgeester Pluim al voor de zesde keer doen plaatsvinden. Hier is natuurlijk sprake van de zesde Oegstgeest in Beweging. En tijdens dit evenement zal voor het eerst de Oegstgeester Pluim worden uitgereikt.

[Leidsch Dagblad, donderdag 12 maart 2015]

Dorpskracht.net van start

Dorpskracht.net van startDe Oegstgeester Courant brengt het nieuws van de livegang van de website Dorpskracht.net groots op de voorpagina. De treffende ondertitel zegt alles: De steun in de rug voor het vrijwilligerswerk in Oegstgeest.

[Voorpagina Oegstgeester Courant, editie 50, 2014]

Dorpskracht bij Unity in de uitzending

Dorpskracht bij Unity in de uitzendingOns kersverse bestuurslid Rob Bergers, portefeuillehouder van het project Dorpskracht, was te gast in de uitzending van Leendert Beekman op Unity.tv.

[Klik hier om de uitzending van Unity.tv van 5 december 2014 terug te kijken.]

Dorpskracht Oegstgeest op het web

Dorpskracht Oegstgeest op het webOrganisaties die vrijwlligers zoeken en Oegstgeestenaren die nog wat tijd over hebben waarin ze wat voor een ander willen doen, hebben binnenkort een nieuw online platform. Op de website www.dorpskracht.net verzamelt Dorpslab Oegstgeest vraag en aanbod en zijn tips en adviezen te vinden.

Zo opent het Leidsch Dagblad haar artikel waarin de lancering van Dorpslab bekend wordt gemaakt.

[Leidsch Dagblad, vrijdag 5 december 2014]

Economische Index071: Meten is weten

Economische Index071: Meten is wetenHet Dorpslab is bij monde van bestuurslid Lucien Geelhoed (portefeuillehouder economie en dorpsmarketing) aangesloten bij de Economische Agenda Leidse Regio. Ook Dorpslab partner PVOO is betrokken bij dit project.

Voor het meten van het succes van deze agenda stelt Economie071 een Economische Index071 op. Hierin zijn een groot aantal indicatoren opgenomen verdeeld over de vijf thema’s van de agenda. De indicatoren zijn mede geselecteerd door ondernemers, regio-experts en vertegenwoordigers van de partners. Door jaarlijks te meten wordt duidelijk hoe de economie zich ontwikkelt en waar focus op moet liggen in de samenwerking.

[Klik hier om het filmpje over de totstandkoming van de Index071 te bekijken.]

Van Surprise-ei tot Toolbox071

Van Surprise-ei tot Toolbox071De nieuwssite Leiden.nu staat uitgebreid stil bij het ontstaan van de Toolbox071, waarin Lucien Geelhoed van het Dorpslab een actieve rol in heeft gespeeld.

[Lees het volledige artikel hier op de website van Leiden.nu]

Lovende woorden voormalig burgemeester Els Timmers

Lovende woorden voormalig burgemeester Els TimmersEls Timmers, tot voor kort burgemeester van Oegstgeest voor meer dan 16 jaar, was te gast in het nieuwe televisieprogramma 'De Woelige Baren' van Unity TV. Haar antwoord op de vraag of Oegstgeest een slaapdorp is, is lovend voor het Dorpslab. Zij zegt in de uitzending "Als je ziet wat er de afgelopen twee jaren bereikt is met het Dorpslab... daar krijg je energie van, dat is zo leuk! Als je daar de honderden mensen op af ziet komen... daar kom je gewoon als een soort stuiterbal op je fiets van terug en dan denk je: yes, dit is het! Wat leuk is dit!"

[Klik hier om de uitzending van De Woelige Baren met Els Timmers terug te kijken.]

Radioverslag 5e Oegstgeest in Beweging

Radioverslag 5e Oegstgeest in BewegingVerslaggeefster Marga Maille doet uitgebreid verslag op de radio van haar bezoek aan de 5e Oegstgeest in Beweging in Het Oude Raadhuis in het Wilhelminapark. Tijdens de rondgang onder meer een interview met Lucien Geelhoed, voorzitter van het Dorpslab en een van de organisatoren van de avond. Bij UnityFM is ook een serie foto's terug te vinden van de avond

[Klik hier voor het radioverslag van UnityFM]

5e Oegstgeest in Beweging op Unity TV Nieuws

5e Oegstgeest in Beweging op Unity TV NieuwsEen uitgebreide reportage van de vijfde editie van Oegstgeest in Beweging is te zien in de uitzending van Unity TV Nieuws. In deze uitzending komen organisatoren, standhouders en bezoekers uitgebreid aan het woord.

[Klik hier voor het Unity TV Nieuws van 25 maart 2014. Het item over Oegstgeest in Beweging is te zien vanaf minuut 5:07]

Vijfde Oegstgeest in Beweging over dynamische historie dorp

Vijfde Oegstgeest in Beweging over dynamische historie dorpWil van Elk doet in de Oegstgeester Courant verslag van de vijfde bijeenkomst van Oegstgeest in Beweging die op 24 maart 2014 werd gehouden in Het Oude Raadhuis in het Wilhelminapark.

[pagina 3 van de Oegstgeester Courant, editie 13, 2014]

Dorpslab te gast bij jaarvergadering Oranjevereniging

Dorpslab te gast bij jaarvergadering OranjeverenigingNaar goed gebruik ontvangt de Oranjevereniging een gastspreker tijdens haar Algemene Ledenvergadering. Dit keer viel de eer te beurt aan het Dorpslab. Voorzitter Lucien Geelhoed nam de aanwezigen mee in het thema 'dorpsmarketing' waar het Dorpslab de belangrijkste trekker van is.

[Oegstgeester Courant, editie 13, 2014]

Oegstgeest in Beweging in Oude Raadhuis

Oegstgeest in Beweging in Oude RaadhuisGebroederlijk omringen de voorzitters van de drie organiserende organisaties gastheer Henk Visser van Het Oude Raadhuis. In een uitgebreide aankondiging op de voorpagina van de Oegstgeester Courant is het programma voor maandagavond 24 maart uit de doeken gedaan.

[voorpagina Oegstgeester Courant, editie 12, 2014]

Oegstgeest neemt groots afscheid van burgemeester Els Timmers

Oegstgeest neemt groots afscheid van burgemeester Els TimmersIn twee speciale edities - verspreid over twee weken - in de Oegstgeester Courant werd ruimschoots aandacht gegeven aan alle activiteiten in het kader van het naderende vertrek van burgemeester Timmers. Zo ook het muziekfestival bij Kasteel Oud Poelgeest, georganiseerd door Dorpslab-partner Cultuurfonds Oegstgeest, en de vijfde editie van Oegstgeest in Beweging, georganiseerd samen met de Oranjevereniging en Vereniging Oud Oegstgeest.

[De speciale Burgemeester Courant in het hart van de Oegstgeester Courant, edities [11] en [12], 2014]

Vijfde Oegstgeest in Beweging

Vijfde Oegstgeest in BewegingEen kleine maar treffende aankondiging op de voorpagina van de Oegstgeester Courant brengt de vijfde editie van Oegstgeest in Beweging onder de aandacht. Deze editie zal plaatsvinden op 24 maart 2014 in Het Oude Raadhuis in het Wilhelminapark.

[Oegstgeester Courant, editie 10, 2014]

Historische editie Oegstgeest in Beweging

Historische editie Oegstgeest in BewegingIn de 'Burgemeester Courant', de speciale editie van de Oegstgeester Courant ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Els Timmers-van Klink, staat de vooraankondiging van de vijfde editie van Oegstgeest in Beweging.

[Oegstgeester Courant, editie 11, 2014]

Economie is kwestie van Samenwerken

Economie is kwestie van SamenwerkenEen pagina vullend artikel in de Oegstgeester Courant geeft tekst en uitleg bij zowel de Oegstgeester als de regionale Economische Agenda en het bijbehorende convenant. In het artikel ook aandacht voor het Dorpslab in haar rol als vormgever van dorpsmarketing voor Oegstgeest. Die sluit nauw aan op het hoofdstuk Oegstgeester beleving en evenementen uit de Economische agenda.

[Oegstgeester Courant nr 8, 19 februari 2014]

Collectieve grabbelton regio

Collectieve grabbelton regioEen van de kernprojecten van het Dorpslab, in haar rol als dorpsmarketeer van Oegstgeest, is de Toolbox071. Een database die als basis gaat dienen voor de marketing van de Leidse economische regio. Het Leidsch Dagblad geeft hier aandacht aan in het regiokatern. Lucien Geelhoed van het Dorpslab, geeft in het artikel, samen met Martijn Bulthuis - directeur Leiden Marketing, tekst en uitleg bij het project.

[Leidsch Dagblad, woensdag 19 februari 2014]

Nieuwe website Cultuurfonds

Nieuwe website CultuurfondsNaar aanleiding van de lancering van de website voor het Cultuurfonds stond voorzitter Jetteke Bolten-Rempt stil bij de samenwerking met het Dorpslab: "Door de positieve samenwerking met Dorpslab kunnen we elkaar versterken en nog meer mensen bereiken om met elkaar bij te dragen aan kunst en cultuur in Oegstgeest. Zo heeft het Dorpslab bijvoorbeeld een uitstekende cultuuragenda in de vorm van Oegst.nl". De website van het Cutluurfonds is in samenwerking met het Dorpslab tot stand gekomen.

[Oegstgeester Courant nr 8, 19 februari 2014]

Daar werden wij even stil van...

Daar werden wij even stil van...Daar werden wij vorige week even stil van. Eindelijk had sportief Oegstgeest zijn plek gevonden in Corpus. Weg met het avondje 'Sportman/vrouw van het jaar in de sporthal De Cuyl' maar een explosie van plaatselijke sporten onder de titel 'Oegstgeest in Beweging', ofwel 'Sportcafé XXL'. Voor dat gebeuren tekenden Dorpslab Oegstgeest en het Sportcafé Oegstgeest mmv Corpus. Er voltrok zich een klein wonder: er kwamen ruim 450 bezoekers op af. Nog nooit eerder gebeurd. Chapeau!

[Deze tekst komt uit de rubriek 'Gehoord en gezien' door Inkochnito, Oegstgeester Courant nr 8, 19 februari 2014]

Enorme belangstelling sportieve editie Oegstgeest in Beweging

Enorme belangstelling sportieve editie Oegstgeest in BewegingMet een opvallende paginabrede foto van de ruim 450 aanwezigen in Corpus pakt de Oegstgeester Courant groots uit op de voorpagina. In een uitgebreid artikel wordt verslag gedaan van de vierde editie van Oegstgeest in Beweging, die dit keer geheel in het teken van sport stond. De uitreiking van de Sportprijzen 2013 liepen als een rode draad door het programma van de avond heen. Tamara van Vliet werd verkozen tot Oegstgeester Sporter van het jaar 2013.

[voorpagina Oegstgeester Courant, editie nummer 7, 2014]

Vierde Oegstgeest in Beweging: Sportcafé grootser dan ooit

Vierde Oegstgeest in Beweging: Sportcaf grootser dan ooitTessa de Wekker doet uitgebreid verslag van de Oegstgeest in Beweging: Sportcafé XXL editie in Corpus van afgelopen 10 februari. Deze avond is in samenwerking met partner Sportcafé Oegstgeest tot stand gekomen en kende een ongekend hoge opkomst. Tijdens de avond werden tevens de Oegstgeester sportprijen 2013 uitgereikt. Bij het artikel een fraaie foto van Taco van der Eb van de winnende sportploeg van het jaar: Pecos 1.

[Leidsch Dagblad, dinsdag 11 februari 2014]

Lokale Economische Agenda opgesteld: Klaar voor de toekomst

Lokale Economische Agenda opgesteld: Klaar voor de toekomstJoep Derksen doet in het Witte Weekblad verslag van de ronde tafelpresentatie van de Economische Agenda van Oegstgeest. Aan deze tafel presenteerden de partners de als co-creatie ontstane Economische Agenda. Het Dorpslab was aanwezig om de verbinding met de regionale Economische Agenda te benadrukken en de aftrap te geven op het gebied van dorpsmarketing.

[Witte Weekblad, woensdag 12 februari 2014]

Oegstgeester Sportcourant

Oegstgeester SportcourantSamen met partner Oegstgeester Courant heeft het Dorpslab ter gelegenheid van de vierde editie van Oegstgeest in Beweging een speciaal katern gemaakt dat in het hart van de Oegstgeester Courant werd meeverspreid. In dit katern staat het volledige programma van Oegstgeest in Beweging: Sportcafé XXL en ook een compleet overzicht van alle sportverenigingen in Oegstgeest. Daarmee is het tevens een echte bewaareditie!

[het speciale katern verscheen in de Oegstgeester Courant van week 6, 2014]

Oegstgeest verscherpt focus op economie en dorpspromotie

Oegstgeest verscherpt focus op economie en dorpspromotieHet Leidsch Dagblad bericht: Ondernemers en de gemeente Oegstgeest gaan meer doen om de lokale economie te stimuleren en te promoten, en bundelen daarvoor de krachten. Dat blijkt uit de 'lokale economische agenda 2014-2016' die zij samen maakten, in navolging van en aansluiting op een vorig jaar gepresenteerde regionale tegenhanger. Veel van wat in de nieuwe economische agenda staat, betreft projecten en regelingen die al lopen. Het draait vooral om hernieuwde focus, stelt wethouder Johanna Haanstra (PrO, economie en werkgelegenheid). ,,We willen kijken waar we goed in zijn, en zien wat we daar dan meer mee kunnen doen.'' Bovendien gaat het erom de focus van alle ondernemers en organisaties te richten op het gezamenlijke belang van een goeddraaiende plaatselijke economie, stelt Lucien Geelhoed van Dorpslab Oegstgeest. En een goed vestigingsklimaat voor een biotechbedrijf is daarin net zo belangrijk als een prettig woonklimaat. Alles hangt met elkaar samen. Verder kunnen winkeliers, vrijwilligers en organisaties meer samenwerken bij het optuigen van evenementen, die daardoor mooier en beter kunnen worden. Geelhoed stelt Oegstgeestenaren wat dat betreft al een groots 'Oegstfeest' in het vooruitzicht.

[Leidsch Dagblad, 5 februari 2014]

Komt een dorp spelenderwijs in beweging?

Komt een dorp spelenderwijs in beweging?In de aanloop naar het programma Regiorotonde van Geerco Lentz plaatste website Dichtbij het volgende artikel.

Lucien Geelhoed wil als voorzitter van het Dorpslab de dorpsmarketing verder ontwikkelen, waarbij de unieke elementen Oegstgeest verder op de kaart worden gezet om zo Oegstgeest een eigen gezicht geven. Begin dit jaar werd Lucien Geelhoed (45) benoemd tot ereburger van de Gemeente Oegstgeest. Burgemeester Timmers typeerde hem toen als iemand met ‘Toewijding, enthousiasme, energie en heel veel inzet’. Samen dingen voor elkaar krijgen geeft hem een kick. ‘Dan zie je de entrepreneur in hem boven komen’, zeggen mensen uit zijn naaste omgeving. Daarom lukt het ook om samen met anderen weer een volgende editie van Oegstgeest in Beweging te organiseren. Het evenement op maandagavond 10 februari 2014 zit vol recreatieve en sportieve verrassingen . Oegstgeest heeft zoveel mogelijkheden om te sporten. Geelhoed heeft zelf vroeger spelen ontworpen. Alles wijst er op dat hij gelooft in het spel als verbindend element tussen burgers.

Programmasamensteller Geerco Lentz van Unity FM kijkt uit naar de komst van Geelhoed in zijn radioprogramma. ‘Als je Lucien Geelhoed aan de telefoon hebt of mailcontact met hem hebt, zijn energie en inzet.... dat werkt erg aanstekelijk’.

[het radioprogramma werd zondag 2 oktober live uitgezonden op UnityFM]
[ook de Oegstgeester Courant plaatste een aankondiging in week 5]

Vierde Oegstgeest in Beweging nog groter

Vierde Oegstgeest in Beweging nog groterDe voorpagina van de Oegstgeester Courant stond grotendeels in het teken van Corpus. Deze congreslocatie is de gastheer van de vierde editie van Oegstgeest in Beweging op 10 februari 2014. Ditmaal geheel gewijd aan sport en recreatie in Oegstgeest. Op de foto staan directeur Huub Lazarom van Corpus en Lucien Geelhoed van het Dorpslab symbool voor de nieuwe verbindingen in Oegstgeest.

[Oegstgeester Courant, editie nummer 4, 2014]

Van der Luyt hoogtepunt van het jaar

Van der Luyt hoogtepunt van het jaarIn een artikel in het Witte Weekblad naar aanleiding van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie wordt burgmeester Els Timmers aangehaald: De toekomstbijeenkomst bij Van der Luyt noemt ze haar persoonlijke hoogtepunt van het jaar. "Als je weleens in New York bent geweest, dan weet je welke energie daar rondvliegt. Die energie was te voelen tijdens deze bijeenkomst en de daaropvolgende in de Almondehoeve. Dat was prachtig!".

[Witte Weekblad, woensdag 19 januari 2014]

Trots op Oegstgeest

Trots op OegstgeestBinnert-Jan Glastra van het Leidsch Dagblad doet verslag van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oegstgeest. Bij die gelegenheid ontving Dorpslab-initiator Lucien Geelhoed uit handen van burgemeester Els Timmers de Erepenning van de gemeente Oegstgeest.

[Leidsch Dagblad, editie vrijdag 10 januari en ook in beknopte vorm online op www.leidschdagblad.nl]

Drukke Nieuwjaarsreceptie

Drukke NieuwjaarsreceptieOp de voorpagina van de Oegstgeester Courant staat een uitgebreid verslag van de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie. Bij die gelegenheid ontving Lucien Geelhoed - de initiator van het Dorpslab - de zilveren ere-penning van Oegstgeest.

[Oegstgeester Courant, 15 januari 2014, jaargang 85, nr 3]

Jaaroverzicht 2013 Oegstgeester Courant

Jaaroverzicht 2013 Oegstgeester CourantHet is snel gegaan met het Dorpslab in het eerste jaar van haar bestaan. Met het voornemen als kersverse stichting ook een eigen jaarverslag uit te brengen blikken we nu aan de hand van de prachtige bewaareditie van de Oegstgeester Courant alvast terug op een jaar waarin Oegstgeest echt in beweging kwam. Een groot deel van onze activiteiten had de eer om in dit Jaaroverzicht 2013 van de Oegstgeester Courant opgenomen te mogen worden.

In april bijvoorbeeld de Oegstgeest in Beweging-avond bij Van der Luyt en tevens de lancering van de Oegstgeester agenda Oegst! In juni zowel de Oegstgeester Midzomerweken - een initiatief van het Dorpslab samen met de Oegstgeester Courant - als ook 'Oegstgeest Werelddorp' in de Almondehoeve. In juli is er aandacht voor de Econmoische Agenda Leidse Regio waarbij ook het Dorpslab een van de trekkers is. De maand september begint met het Springkussenfestival van onze partner Stichting Zomerfestival en sluit met The Taste of Oegstgeest waar wij als dorpsmarketeer ook trots op zijn. In oktober aandacht voor de bestuurlijke scenario's, waarbij het Dorpslab zitting heeft in het expertteam. Het Cultuurfonds - ook partner van het Dorpslab - ziet in november het daglicht met de burgemeester als kersverse beschermvrouwe. En passant wordt de initiator van het Dorpslab, Lucien Geelhoed, die maand uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke Oegstgeestenaren. En tot slot komt in december de lancering van de nieuwe website en het nieuwe logo voor partner Sportcafé Oegstgeest terug.

[Voorpagina van het Jaaroverzicht 2013 van de Oegstgeester Courant]

Terugblik 2013 bij UnityTV

Terugblik 2013 bij UnityTVHet televisieprogramma Unity Platform blikte 27 december terug op het jaar 2013 met tafelgasten Lucien Geelhoed van het Dorpslab Oegstgeest, de Leidse wethouder Robert Strijk en kunstenaar Casper Faassen. Cultuur, economie en verbinding waren de thema's die uitvoerig kwamen bovendrijven.

[Klik hier voor de uitzending van Unity Platform van 27 december 2013]

Nieuw Dorpslab jasje voor volwassen Sportcafe

Nieuw Dorpslab jasje voor volwassen SportcafeOp de voorpagina van de Oegstgeester Courant staat een uitgebreid verhaal over de lancering van de nieuwe website en het nieuwe logo van het Sportcafé Oegstgeest. Deze initiatieven van het Dorpslab voor haar nieuwe partner werden warm verwelkomd door voorzitter Frans van Rijn met de woorden "We zijn volwassen geworden". Wil van Elk van het Dorpslab presenteerde ter plekke de kersverse website.

[Voorpagina Oegstgeester Courant, 18 december 2013, jaargang 84, nummer 51]

Ruzie of fusie? Talkshow op televisie

Ruzie of fusie? Talkshow op televisieHet Rijnlands Architectuur Platform organiseerde de talkshow Stand van de Stad in Scheltema. Dit televisieprogramma wordt op Eerste en Tweede Kerstdag uitgezonden om 12.00, 17.00, 21.00 en 01.00 uur. Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december is de talkshow ook te zien om 12.00 en 17.00 uur. UnityTV is in de hele Leidse regio te ontvangen via Ziggo Digitaal kanaal 40 en via het analoge pakket. Het interview met voorzitter Lucien Geelhoed over het onderwerp 'Ruzie of fusie?' is als fragment online te bekijken.

[Klik hier om het interview te bekijken]

Stand van de stad

Stand van de stadHet Dorpslab is uitgenodigd om Oegstgeest te vertegenwoordigen tijdens de talkshow Stand van de Stad die wordt georganiseerd door het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) in Scheltema. De presentatrice van deze avond, Mieke Spaans, doet samen met organisator Patrick Colly een uitgebreide aankondiging in het radioprogramma Cultuur071.

[Klik hier om de uitzending terug te horen. Vanaf minuut 19 komt het item aan bod met Mieke Spaans aan het woord]

Voortreffelijke ambassadeur

Voortreffelijke ambassadeurIn de persoon van burgemeester Els Timmers heeft het Dorpslab Oegstgeest een voortreffelijke ambassadeur. In de marge van haar benoeming als beschermvrouwe van het Cultuurfonds haalde haar opmerking over het Dorpslab de voorpagina van de Oegstgeester Courant. "Het past echt bij Oegstgeest. In ons dorp, dat onder andere door het Dorpslab weer vibreert, is zo'n cultuurfonds een enorme stimulans" aldus Timmers. Mooie woorden voor het Cultuurfonds, en leuk dat het Dorpslab mag delen in de vreugde.

Ook ten overstaan van honderden leden van de Rabobank Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest - tijdens de coöperatiedag in de Stadsgehoorzaal op 21 november 2013 - sprak de burgemeester in gelijksoortige bewoordingen vol lof over het Dorpslab.

[Voorpagina Oegstgeester Courant, 20 november 2013, jaargang 84, nummer 47]

Rijnstreek Business themanummer Oegstgeest

Rijnstreek Business themanummer OegstgeestHet regionale zakenmagazine Rijnstreek Business heeft in een speciaal themanummer over Oegstgeest ruim aandacht gegeven aan het Dorpslab. "Wij fungeren als katalysator als het gaat om activiteiten in Oegstgeest" legt Lucien Geelhoed van het Dorpslab uit aan interviewster Barbara Luigies.

Hij komt als initiator van het Dorpslab ook terug in een regionale top 25 die dit zakenmagazine elk jaar samenstelt en hier is te lezen: Rijnstreek Business.

[Rijnstreek Business, jaargang 20, nummer 9, november 2013, pag. 1-2-3]

Jazz in Oegstgeest krijgt een podium

Jazz in Oegstgeest krijgt een podiumHet Dorpslab heeft een muzikaal geëngageerde nieuwe partner verwelkomd: Jazz in Oegstgeest. Deze organisator van de betere jazzconcerten heeft zich aangesloten bij het Dorpslab met de intentie gezamenlijk jazz in Oegstgeest een stevig fundament te geven. De eerste twee concerten mogen er zijn: op 2 november de legendarische Chuck Israels met zijn trio in Duinzigt en op 14 november tijdens het eerste Jazzcafé in De Gouwe een optreden van op en top Oegstgeestenaar Eric van der Reijden met zijn illustere Eric & Friends. De Oegstgeester Courant gaf hier vooraf op treffende wijze aandacht aan.

[Oegstgeester Courant, editie 44, 2013]

Het Dorpslab in de marge van de begroting

Tijdens de persconferentie die collegeleden gaven ter gelegenheid van de presentatie van de gemeentelijke begroting voor de komende jaren kwam ook het Dorpslab ter sprake. "Via Dorpslab gaan we kijken naar initiatieven uit de samenleving. We gaan niet als overheid zeggen wat het beleid is dat we willen hebben. We willen organisaties steunen om hun initiatieven op te zetten. Het hoofddoel is niet kostenbesparing, maar we willen de goede initiatieven stimuleren." aldus wethouder Johanna Haanstra van Oegstgeest.

[Witte Weekblad, 21 oktober 2013]

Ook in de begrotingskrant 2014 van de gemeente waarin de politiek aan het woord komt brengen de partijen het Dorpslab ter sprake. "In Oegstgeest hebben we heel veel kracht, talent, inzet en creativiteit onder onze burgers. De afgelopen periode is dat onder andere naar voren gekomen in het Dorpslab." aldus Progressief Oegstgeest. Het CDA zegt iets vergelijkbaars: "In Oegstgeest wonen mensen die iets moois van ons dorp willen maken en dat willen behouden. Die energie zien we onder meer terug in Dorpslab". En Leefbaar Oegstgeest zegt problemen te willen oplossen met behoud van de leefbaarheid door "Verbindend mee te werken met lokale organisaties via onder andere het Dorpslab."

[Klik hier om de Begrotingskrant 2014 van de gemeente Oegstgeest te bekijken in de Oegstgeester Courant]

Reuring in het dorp: Dorpslab Oegstgeest

Reuring in het dorp: Dorpslab OegstgeestIn de Oegstgeester Courant van 2 oktober 2013 staat een interview met Lucien Geelhoed, een van de oprichters van het Dorpslab.

[Oegstgeester Courant editie 40, jaargang 84]

Wie zoet is krijgt lekkers

"Oegstgeest heeft zijn eigen Dorpslab. Wie daarbij een geheimzinnige ruimte met reageerbuizen en onduidelijke, borrelende vloeistoffen en mensen in witte uniformen met strakke koppen associeert, heeft het mis."

Bob Heeren, 24 juni jongstleden één van de presentatoren tijdens Werelddorp Oegstgeest in de Almondehoeve, doet in zijn blog uitgebreid verslag van zijn inspanningen, verrassingen en ontdekkingen tijdens deze derde editie van Oegstgeest in beweging.

[Het blog van Bob Heeren verscheen op 18 augustus 2013 op zijn website bobheeren.nl en is daar in zijn geheel te lezen]

Mensen uit het dorp

Mensen uit het dorpOegstgeest is in beweging! Met deze positieve woorden eindigt interviewster Sarie van der Ploeg het interview met Dorpslab initiator Lucien Geelhoed in de OKe.

[Het complete interview verscheen in OKe nummer 7, jaargang 43, augustus 2013 en is hier te downloaden]

'Ik wist niet dat Oegstgeest zo groot was'

'Ik wist niet dat Oegstgeest zo groot was'Een uitgebreid artikel op de voorpagina van de Oegstgeester Courant van 26 juni jongstleden blikt terug op de drukbezochte en succesvolle avond in de Almondehoeve. De Almondehoe was de verrassende locatie van de derde editie van Oegstgeest in beweging van het Dorpslab.

[Dit is de voorpagina van de Oegstgeester Courant editie 26, jaargang 84]

Werelddorp Oegstgeest

Werelddorp OegstgeestDe Oegstgeester Courant van 19 juni 2013 geeft op de voorpagina ruim aandacht aan de derde editie van Oegstgeest in beweging op 24 juni in de Almondehoeve. Op de foto (gemaakt door Rob Wareman) gastheer Eric van der Reijden van de Almondehoeve. Het thema van deze editie is Werelddorp Oegstgeest.

[Dit artikel werd geplaatst op de voorpagina van de Oegstgeester Courant editie 25, jaargang 84]

Midzomerweken tijdens PVOO-borrel

Midzomerweken tijdens PVOO-borrelBarbara Luigies doet verslag van de 'Op weg naar huis-borrel' van de PVOO op 6 juni 2013 in Duinzigt Meetings & Workspace. Tijdens die bijeenkomst werden ook de Oegstgeester Midzomerweken gepresenteerd door Willemien Timmers van de Oegstgeester Courant. De Midzomerweken is een initiatief van het Dorpslab in samenwerking met de Oegstgeester Courant.

[Dit artikel verscheen op de PVOO-pagina's in de Oegstgeester Courant van 19 juni 2013]

Wereldse ondernemers in Oegstgeest

Wereldse ondernemers in OegstgeestHet PVOO - partner van Dorpslab Oegstgeest - besteed op haar maandelijkse pagina's in de lokale krant uitgebreid aandacht aan het onderdeel Wereldse ondernemers, dat zal plaatsvinden op maandagavond 24 juni tijdens de derde editie van Oegstgeest in beweging in de Almondehoeve. Mark Cremers, bestuurslid belangenbehartiging van het PVOO geeft uitleg over wat Oegstgeest zo werelds maakt.

[Dit artikel verscheen op de PVOO-pagina's in de Oegstgeester Courant van 19 juni 2013]

Oegstgeestig - column

Op verzoek van de gemeente kwam ons dorp tot leven. De recepten voor Oegstgeest in Beweging werden geschreven tijdens diverse bijeenkomsten. Het voorkoken en -bakken gebeurde in ons dorpslab, met onze eigen inwoners die als laboranten de mooiste dingen tot stand brengen. Transportbedrijf Van der Luyt zette haar deuren open voor een bijeenkomst die druk werd bezocht. De rode draad die avond was toch wel zuinig, althans, het zuinig omgaan met energie. Maar niet van de deelnemers, want die waren heel energiek. Een samenvatting en commentaar is te vinden op www.dorpslab.nl waar Unity TV een fraai beeldverslag toont. Ondertussen is de derde bijeenkomst op 24 juni bij de Almondehoeve met een heel ander thema al in voorbereiding. Houd vooral de agenda in deze krant en op www.oegst.nl in de gaten. Op donderdagavond 25 april komt ongetwijfeld de gemeenteraad zelf ook in beweging om actief deel te nemen aan het project.

Wil van Elk
Columnist

[Deze column verscheen in de Oegstgeester Courant van 24 april 2013]

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

Delen is het nieuwe vermenigvuldigenOok een week na dato blikt de Oegstgeester Courant nog terug op de Dorpslab-bijeenkomst bij Van der Luyt. Ditmaal met de presentatrice van de avond en een van de meest veelzijdige zakenvrouwen van dit moment: Yolanda Eijgenstein. Zij sluit af met de woorden "Oegstgeest is volop in duurzame beweging!".

[Oegstgeester Courant, 17 april 2013, jaargang 84, nummer 16]

Oegstgeest is een prachtige lappendeken

Oegstgeest is een prachtige lappendekenDaags na de succesvolle Oegstgeest in beweging-bijeenkomst bij Van der Luit doet Wil van Elk van de Oegstgeester Courant verslag. Een uitgebreid artikel op de voorpagina is het resultaat. Lucien Geelhoed, de initiator van het Dorpslab laat zich tijdens de avond ontvallen: "Oegstgeest is een prachtige lappendeken" en gaf daarmee de aftrap voor Oegst - de agenda voor Groot Oegstgeest.

[Oegstgeester Courant, 10 april 2013, jaargang 84, nummer 15]

Oegstgeest in beweging op UnityTV

Oegstgeest in beweging op UnityTVUnityTV doet in beeld en geluid verslag van de Oegstgeest in beweging-avond van 8 april 2013, georganiseerd door Dorpslab bij Van der Luyt Transport.

[Klik hier voor een verslag in beeld en geluid van de editie bij Van der Luyt Transport]

Oegstgeest komt in beweging bij Van der Luyt

Oegstgeest komt in beweging bij Van der LuytDe voorpagina van de Oegstgeester Courant is gewijd aan de dynamische Oegstgeest in beweging-avond die op 8 april 2013 zal gaan plaatsvinden bij Transportbedrijf van der Luyt. De aanstaande gastheer van de avond, Joost van der Luit, blikt alvast vooruit en weet helder te typeren wat de avond kan gaan brengen. "Leuk om mijn energie in dit proces te steken" laat hij Willemien Timmers van de Oegstgeester Courant enthousiast optekenen tijdens het interview.

[Oegstgeester Courant, 3 april 2013, jaargang 84, nummer 14]

Burgerjaarverslag 2012 - voorwoord van de burgemeester

Burgerjaarverslag 2012 - voorwoord van de burgemeesterIn 2012 heeft de gemeente Oegstgeest de inwoners uitgebreid geraadpleegd. Het onderschrift van de toekomstvisie is 'Oegstgeest in beweging' en ik ben er trots op dat dat zo goed gelukt is. Tientallen enthousiaste inwoners zijn op de been gebracht en lettelijk 'in beweging' gekomen om allerlei projecten in het dorp te realiseren. Met elkaar creëren zij weer nieuwe beweging. Een mooi en boeiend proces. De gemeente is meewerkkracht en ondersteunt, de inwoners en instellingen trekken de kar.

Door de financiële ontwikkelingen van de laatste jaren wordt het ook steeds minder mogelijk dat de gemeente alles zelf blijft doen. Van het Rijk uit krijgen gemeentes minder geld, terwijl er weel heel veel extra taken naar de gemeente toe komen. We zijn dus ontzettend blij met zo veel enthousiaste en betrokken dorpsgenoten. Door hun inzet hebben we nu (al) een Dorpslab, een evenementenkalender in de vorm van www.oegst.nl en hebben we tal van projecten waarin gemeente en inwoners samen optrekken. Wie had dat begin 2012 kunnen denken?

Els Timmers-van Klink
Burgemeester

[Het complete burgerjaarverslag is te lezen via de Oegstgeester Courant van 24 april 2013 van de Uitgeverij Verhagen]